Πνοές Ανέμου
Ανασκαφή
Ανασκαφή
Ανασκαφή
Αθέατη Πόλη
Αθέατη Πόλη
Ταξίδι στον Βυζαντινό Πολιτισμό της Θεσσαλίας
Ταξίδι στον Βυζαντινό Πολιτισμό της Θεσσαλίας
Ενας φορμίσκος γεμάτος παιχνίδια
Περιήγηση στα μνημεία της πόλης
Περιήγηση στα μνημεία της πόλης


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας έχει σχεδιάσει επτά (7) εκπαιδευτικά προγράμματα δίωρης διάρκειας για το 2017-18.

  • «΄Ενας φορμίσκος γεμάτος παιχνίδια»: απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιχνίδια που παίζονταν στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο.
  • «Με χώμα και νερό, ταξίδι μαγικό σε χωριό νεολιθικό»: ένα ταξίδι στη Νεολιθική εποχή μέσω του οποίου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη ζωή και τον πολιτισμό της (για μαθητές του Δημοτικού).
  • «Ταξίδι στον Βυζαντινό Πολιτισμό της Θεσσαλίας»: γνωριμία με την Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Τέχνη και την καθημερινή ζωή της Θεσσαλίας κατά τη βυζαντινή εποχή (απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού καθώς και Γυμνασίου - Λυκείου).
  • «Αθέατη πόλη»: (Νέο πρόγραμμα) Πρωτότυπη περιήγηση – εξερεύνηση στην έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου με οδηγούς συγκεκριμένα αντιπροσωπευτικά εκθέματα, μέσα από την οποία γίνεται προσπάθεια να φωτιστεί η ιστορία της Λάρισας, που κρατά κρυμμένα μυστικά 8500 ετών κάτω από τον σύγχρονο αστικό ιστό. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού καθώς και Γυμνασίου – Λυκείου.
  • «Πνοές Ανέμου»: (Νέο πρόγραμμα) η συμβολή και η αποτύπωση του ανέμου στην τέχνη, τη θρησκεία, τις δραστηριότητες – πνευματικές και μη – των ανθρώπων από την Προϊστορία έως σήμερα (Δ΄-Ε΄-Στ΄ Δημοτικού και Γυμνάσιο).
  • Περιήγηση στα μνημεία της πόλης: μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού καθώς και Γυμνασίου – Λυκείου γνωρίζουν τα αρχαία και βυζαντινά μνημεία της πόλης και μαθαίνουν την ιστορία της.
  • Εκπαιδευτική ανασκαφή (κατά τους θερινούς μήνες): σε συνεργασία με το πρόγραμμα του Δήμου Κατασκήνωση στην πόλη, οι μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης υλοποιούν εικονική ανασκαφή και έρχονται σε επαφή με όλη τη διαδικασία που προηγείται της έκθεσης ενός ευρήματος στο μουσείο.

Υπεύθυνοι για τα εκπαιδευτικά προγράμματα: Νεκταρία Αλεξίου, Ματίνα Παπαναστασούλη, Ασημίνα Τσιάκα, Κατερίνα Zάχου.